2015. április 13., hétfő

Állj ki te is erőszakmentesen a keresztényekért

A világ ma újra olyan, mint 1943-ban, csak most nem a keresztényeket, zsidókat, a gonosznak ellenállókat és az osztályellenségeket ölik, hanem a muszlim kisebbségeket és a keresztényeket. Utóbbiakat olyan szisztematikus barbársággal, mint Hitler és Sztálin együttvéve. 

A keresztények holokausztja a szemünk előtt történik, nap mint nap értesülünk az újabb rémtettekről. Már-már kezdünk hozzászokni a megszokhatatlanhoz, de ne tegyük! Könnyen meg lehet menteni az üldözötteket: elég, ha sokan egybehangzóan kijelentjük, hogy Jézus, a judaista Messiás adta a világ egyetlen békés jóléthez vezető tanítását, Őt kövessük.

Abban mindenki egyetért, hogy jó lett volna 1943-ban határozottan fellépni az üldözöttek életéért. Számosan meg is tették, de nem elegen. Ez csak 20-30 évvel az események után vált világossá, és máig a lelkiismeretünkre nehezedik. Vonjuk le a tanulságot. A keresztények holokausztja ma történik, ezért nem 20 év múlva, hanem ma kell véget vetnünk neki.

Az utóbbi hetekben, Húsvét előtt, alatt és után több ezer kegyes, ájtatos és emelkedett lelkiségű sort olvastam keresztény bloggerektől, ám egyetlen sort sem a most gyilkolt keresztények megmentéséről. Jó szándékú embertársaim figyelmébe ajánlom ezt a gondolatot: „Jézus megkérdezte a törvénytudókat és a farizeusokat: „Szabad szombaton gyógyítani, vagy nem szabad?” Azok hallgattak. Erre megérintette kezével, meggyógyította, és útnak bocsátotta. Aztán hozzájuk fordult: „Ha valamelyikteknek a fia vagy az ökre kútba esik, nem húzza-e ki rögtön, akár szombaton is?” Erre nem tudtak mit felelni." (Lukács 14, 3-6) Nehogy mi se tudjunk felelni, mikor eljön a válaszadás ideje. Cselekedjünk még ma.

Elég, ha ezer blogger összehangoltan arról ír, hogy Jézus a világ békéjének és jólétének kulcsa, a világ békétlenjei keresztelkedjenek meg, és kövessék Jézus tanítását. A felhívás akkor hat, ha hiszel benne, és elkötelezetten terjeszted. Fogjunk össze, együtt óriási hatást váltunk ki. Közösen, pusztán a szavak erejére támaszkodva, képesek vagyunk megváltoztatni a világot. Isten nem hagyja el az övéit, de ahogy az apostolok helyett nem hirdette az evangéliumot, helyettünk sem fogja. Ez a mi feladatunk, és munka közben minden segítséget meg fogunk kapni hozzá. „Meg van írva, hogy a Messiásnak szenvednie kell, és harmadnap fel kell támadnia a halálból. Nevében megtérést és bűnbocsánatot kell hirdetni minden népnek Jeruzsálemtől kezdve. Ti tanúi vagytok ezeknek. Én meg kiárasztom rátok Atyám ígéretét." (Lukács 24, 46-49)

Sokan kérdezik tőlem: miért van rossz a világban? Többek között azért, mert nem tartjuk be Isten szabályait, amelyek célja a saját földi és örök életbeli boldogságunk. Nem alkotok új teológiai modellt, amikor a józan belátásra hagyatkozva azt mondom, hogy minél jobban igyekszünk úgy szeretni embertársainkat, mint önmagunkat, annál igazságosabbá tesszük a világot, és annál kisebb a kockázata annak, hogy a világban keringő igazságtalanság utolérjen minket és szeretteinket. Az isteni szabályok megszegése olyan, mint a szemetelés. Minél többen szemetelnek a világban, annál valószínűbb, hogy lépten-nyomon szemétbe ütközöl. Ha nem akarsz szemétbe ütközni, ne szemetelj, és másokat is biztass a közérdekű szabályok betartására. Hirdesd Jézus közboldogsághoz vezető szabályait az emberiség javára, és nem csak megmented az üldözött keresztényeket, hanem boldogabb is leszel már itt, a földön.

A te vékonyka hangod is számít, emeld fel a világban gyilkolt keresztényekért! Szólítsd fel Jézus követésére a gyilkosaikat, a gyilkosoknak erkölcsi-anyagi támogatást nyújtókat, és a gyilkosságok passzív szemlélőit. Ne éljük újra az 1940-es éveket, Jézus nevében legyen béke, jólét, szeretet és igazságosság az egész világon.

Friss hír: kibontakozóban némi bátortalan érdekképviselet, írd te is alá. Ez csak a kezdet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése